Over

Ik ben Madelon en op Boek Uitroepteken deel ik alles wat ik over boeken kwijt wil. Ik heb altijd veel gelezen, maar de laatste jaren is literatuur en het schrijven erover een steeds prominentere plaats gaan innemen dus het werd wel eens tijd voor een eigen site waar ik alles samenbreng.

Ik ben afgestudeerd in de filosofie, maar had na mijn studie niet zoveel zin om direct iets met filosofie te gaan doen. Ik werk nu bij de technische dienst van een verpleeghuis en in mijn vrije tijd houd ik me voornamelijk bezig met lezen, muziek en stukjes schrijven.

Op deze site post ik recensievideo’s en allerlei artikelen over boeken. Ik ben een beetje een maniak als het op het maken van lijstjes aankomt, dus die zul je hier regelmatig voorbij zien komen. Ook pas ik de muziek die ik luister (tijdens het lezen, maar ook als ik niet aan het lezen ben) altijd aan op de boeken die ik lees. Stukken die ik schrijf over de wisselwerking tussen literatuur en muziek zullen terechtkomen onder het kopje ‘Leessoundtracks’. Verder zal ik af en toe de behoefte voelen om langer uit te wijden over bepaalde boeken, oeuvres, evaluaties van literaire prijzen en wat dies meer zij. Die artikelen zullen te vinden zijn onder ‘Overige artikelen’.

Mijn interesse is breed, ik lees hedendaagse fictie maar ook klassiekers. Ik lees voornamelijk literatuur, maar soms ook een thriller en ik wil in ieder geval in het nieuwe jaar ook wat meer sci-fi en fantasy lezen. Ik houd van zware existentiële romans, maar wil af en toe toch ook wel eens kunnen lachen. Ik lees redelijk wat Nederlandse, Vlaamse en Amerikaanse romans, maar vind het toch ook wel erg leuk om uitstapjes te maken naar landen die wat minder voor de hand liggen. Je zult hier dus van alles wat tegenkomen.

Heb je vragen, opmerkingen, boekentips of heb je iets anders te melden? Schroom vooral niet om contact op te nemen via mail of via een van de sociale mediakanalen.

close

Blijf op de hoogte met een maandelijkse update in je inbox!