Jenna Tico – Cancer Moon: How I Survived the Best Years of My Life (2024)

Ik ben sinds kort lid van NetGalley, een site waar ARC’s aangeboden worden, ofwel Advance Reader Copy; boeken dus die je voor de verschijningsdatum al kan lezen en bespreken. Om te kijken hoe alles werkt, en omdat ik een zwak heb voor autobiografische verhalen waarbij de auteur bepaalde zaken, mensen en zichzelf heeft overwonnen, viel mijn oog op Cancer Moon. Het was een aardig boek, maar niet direct mijn ding.

Lees verder

Aan de Oppervlakte

Ik ben sinds kort lid van NetGalley, een site waar ARC’s aangeboden worden, ofwel Advance Reader Copy; boeken dus die je voor de verschijningsdatum al kan lezen en bespreken. Om te kijken hoe alles werkt, …

Lees verder

Jenny Slatman – Nieuwe Lichamelijkheid (2023)

Ik heb een obsessie voor lichamen. Niet dat ik ieder lichaam langs een arbitraire meetlat van onrealistische, wenselijke eigenschappen leg en er een oordeel op plak. Nee, ik ben gefascineerd door hoe lichamen zich door de ruimte bewegen, door de uniciteit van ieder lichaam, wat een lichaam allemaal kan en niet kan en hoe grenzen opgezocht worden van wat het lichaam aankan (topsport bijvoorbeeld). Ik kan gegrepen worden door hoe een lichaam zich in de wereld manifesteert.

Lees verder

Verplichte Kost

Veel dank aan uitgeverij Noordboek voor het recensie-exemplaar. Ik heb een obsessie voor lichamen. Niet dat ik ieder lichaam langs een arbitraire meetlat van onrealistische, wenselijke eigenschappen leg en er een oordeel op plak. Nee, …

Lees verder

Yukio Mishima – Beautiful Star (1962)

Toen ik zeventien was las ik Bekentenissen van een Gemaskerde (1949) van Yukio Mishima. Bepaalde beelden uit het boek zijn nooit uit mijn systeem verdwenen, en dat is voor mij – die niet per se goed is in het onthouden van boeken – toch wel bijzonder te noemen. Ik heb me in de zeventien jaar erna steeds voorgenomen meer van Mishima te lezen. Nu was het moment daar, toen ik de science-fictionroman van Mishima voor ogen kreeg.

Lees verder