Videorecensie #22

Een apeirogon is een figuur met een ontelbaar oneindig aantal zijden… De Palestijn Bassam Aramin en de Israëliër Rami Elhanan zijn allebei vader van een dochter en allebei worden ze geconfronteerd met het ergste dat een ouder kan overkomen: het verlies van een kind, door oorlogsgeweld. Colum McCann vertelt in ‘Apeirogon’ de onthutsende, waargebeurde verhalen van Aramin en Elhanan, de een aan de ene, de ander aan de andere kant van het Palestijns-Israëlische conflict. McCann neemt geen stelling, maar belicht hun geschiedenissen van alle zijden en geeft zo inzicht in hun mysterieuze wereld en tegelijkertijd brute realiteit. ‘Apeirogon’ is een caleidoscopische roman, waarin het verhaal wordt afgewisseld met flarden geschiedenis, geluiden, citaten en herinneringen.

In deze videorecensie vertel ik je over Apeirogon van Colum McCann. Zowel qua compositie als qua inhoud vond ik het een erg goed boek. Als je meer wil weten, kijk dan de video hieronder!

In de leessoundtrack behandel ik de albums die voorbij komen in de roman. Door in de muziek van het boek te duiken begreep ik de onderneming van McCann ook beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.