Videorecensie #13

<strong>Een Man met Goede Schoenen</strong> Boekomslag
Een Man met Goede Schoenen Verhalenbundel Humoristisch Atlas Contact Papier 256 pagina’s https://www.atlascontact.nl/boek/een-man-met-goede-schoenen/

Deze verhalen van de auteur leiden de lezer een wereld binnen die veel weg heeft van de realiteit maar waarin gaandeweg steeds vreemdere dingen gebeuren. In het 1e verhaal ‘In de Rijnstraat’ zet de ik-persoon zijn boodschappen bij kassa 4 op de lopende band. En hij bemerkt dat iemand anders bij kassa 5 precies dezelfde boodschappen heeft gekocht. Ze staan zelfs min of meer in dezelfde volgorde. In verdere verhalen hanteren therapeuten eigenzinnige methodes, lopen bezoeken aan het Koningshuis uit op raadselachtige dwaaltochten en worden zwervers gewassen en geschoren. In deze nieuwe bundel keren een paar oude bekenden terug en maken we kennis met nieuwe personages die allemaal één ding gemeen hebben: net als de lezer hebben ze geen idee wat er op de volgende pagina gaat gebeuren. Zo worden onbekende dimensies van het dagelijks leven in deze verhalen verkend.

Ik las de nieuwe verhalenbundel van Rob van Essen met plezier en in mijn nieuwe videorecensie vertel ik waarom. Ik vertel ook waarom er uiteindelijk bij mij toch geen hoger cijfer vanaf kon. Voor de leessoundtrack koos ik vier vreemde albums waar ik altijd erg blij van word.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.