Videorecensie #12

This Mournable Body Boekomslag
This Mournable Body Nervous Conditions trilogie #3 Fiction Graywolf Press e-book 304 pagina’s

Bezorgd over haar vooruitzichten na het verlaten van een stagnerende baan, komt Tambudzai in een vervallen jeugdherberg in het centrum van Harare in Zimbabwe terecht. Om redenen die onder meer haar sombere financiële vooruitzichten en haar leeftijd omvatten, verhuist ze naar het pension van een weduwe en vindt uiteindelijk werk als biologielerares. Maar bij elke volgende verandering in haar pogingen een eigen leven op te bouwen, wordt ze geconfronteerd met een nieuwe vernedering, totdat het pijnlijke contrast tussen de toekomst die ze zich voorstelde en haar dagelijkse realiteit haar uiteindelijk naar een breekpunt drijft.

Nee, de Nervous Conditions trilogie was niet de trilogie voor mij. Ik had er veel van verwacht, vooral ook omdat het eerste deel uit de serie gezien wordt als een van de belangrijkste boeken van de twintigste eeuw. Belangrijk ja, maar goed? Nee, ik vond van niet. Ik bespreek alle drie de boeken uit de trilogie in deze nieuwe video. Het soundtracken van de trilogie was een stuk leuker. In de nieuwe leessoundtrack lees je alles over de mooiste Zimbabwaanse muziek die ik ontdekte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.